Lend Hotel Graz




Type:
Project

Year:
2017-2018

Location:
Graz, Austria

Team:
In collaboration with LAM Architecture Studio
With the opening of the new Lend Hotel, an opportunity arose to improve conditions for the pedestrians and hotel guests by removing roads and dedicating the (additional) space to non-motorized transport.
The new square is part of an effort aiming to improve public space in the district of Lend in Graz. The square is one element in a sequence; together with newly planted trees in the immediate surroundings along the street the project offers a place to stay.

An important technical feature is the innovative rainwater management: all the surface water is directed into the underground drainage body where it is at the same time watering the trees. The trees evaporate the water in their canopies and actively cool down the temperatures on the square.








studio boden 2019